لوگو

آخرین پست ها

دسته بندی ها

Table of Contents

فوم پلی‌ اتیلن

صفر تا صد مشخصات و کاربرد‌های فوم پلی‌ اتیلن

Table of Contents

ایا می دانید فوم پلی ‌اتیلن چیست؟ فوم پلی اتیلن که در زبان لاتین Polyethylene و به اختصار به آن PE Foam نیز می گویند یک نوع رزین ترموپلاستیک است که از ترکیب حباب های ریز هوا و پلی اتیلن فشرده تولید می شود. پلی فوم ها بسیار سبک و انعطاف پذیر هستند و به دلیل تراکم بالای سلول ها بهترین ماده برای عایق کاری و ایزولاسیون به شمار می روند.

در حقیقت فوم پلی‌ اتیلن (polyethylene foam) یکی از پرکاربردترین انواع فوم‌ هایی است که این روز‌ها می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. این مدل از فوم ‌ها را بهتر است حتماً به شکل‌های مناسبی بشناسید و سپس خرید خود را انجام دهید. در نظر داشته باشید که اگر کاربرد‌ها و ویژگی‌های مربوط به این فوم‌ ها را ندانید، نمی‌توانید به درستی نیز از این مدل از فوم‌ ها استفاده کنید.

فوم پلی ‌اتیلن چیست؟

فوم پلی ‌اتیلن چیست؟

ابتدا به ماهیت این مدل از فوم‌ ها می‌پردازیم و آن‌ها را بهتر می‌شناسیم. فوم ‌های پلی ‌اتیلن در حقیقت از واکنش‌های شیمیایی ‌اتیلن که حاصل از گاز‌های نفتی هستند، تولید می‌شود. بیشترین حکم کارایی فوم ‌های پلی‌ اتیلن می‌تواند مربوط به استفاده از آن‌ها در ساخت ترکیبات پلاستیکی شود.

ساختار این مدل از فوم بسیار ساده بوده و قیمت‌های کمتری را نیز نسبت به دیگر مدل‌های فوم دارد. همین موضوع سبب می‌شود تا استفاده از آن در بیشتر بخش‌های زندگی مدرن امروزی دیده شود. در پروسه تولید این فوم معمولاً از حباب‌های هوا نیز استفاده می‌شود. این حباب‌ها باعث می‌شوند تا تراکم سلولی این مدل از فوم ‌ها بسیار بیشتر شود.

فوم ‌های سخت و سلول بسته

توضیحات مربوط به فوم ‌های سخت و سلول بسته می‌توانند اهمیت زیادی داشته باشند زیرا فوم ‌های پلی ‌اتیلن در حقیقت نوعی از این مدل از فوم‌ ها هستند. فوم ‌های سخت به فوم ‌های گفته می‌شود که قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی ندارند. از سوی دیگر نیز باید بدانید که این مدل از فوم‌ ها معمولاً ساختار‌های بین سلولی کوچکی دارند و فضای بین سلولی آن‌ها بسیار کم می‌باشد.

انواع فوم پلی ‌اتیلن چیست

انواع فوم پلی ‌اتیلن

مدل‌های مختلفی از فوم ‌های پلی ‌اتیلن تولید می‌شود که می‌تواند شامل مدل‌های رولی، ورقه‌ای و همچنین پازلی باشد. هر کدام از این مدل‌ها دارای یک سری از کاربرد‌های ویژه هستند.

مدل‌ های پازلی

این مدل از فوم‌ ها همچون قطعات پازل هستند که در یکدیگر چفت می‌شوند و زبانه‌های نر و مادگی دارند. معمولاً برای پوشاندن کف یک ساختمان و یا محیط از این مدل‌ها استفاده می‌کنند. ابعاد و اندازه‌های متوسط فوم ‌های پلی ‌اتیلن پازلی به صورت استاندارد تهیه می‌شود. در صورت نیاز به ابعادی غیر از ابعاد استاندارد، می‌توانید این فوم ‌ها را سفارش دهید.

مدل‌ های رولی

مدل‌های رولی به شکل رول‌های یک دست بوده و برای مواردی همچون عایق کاری لوله‌ها و مخازن و سطوحی که دارای انحنا هستند، استفاده می‌شوند. این مدل‌ها را نیز می‌توانید به طور کامل بشناسید و نوعی که بیشترین کاربرد را برای شما دارد، مورد استفاده قرار دهید.

مدل‌ های ورقه‌ ای

مدل سوم نیز با نام مدل‌های ورقه‌ای شناخته می‌شود. این مدل‌های فوم پلی ‌اتیلن می‌توانند به شکل‌های مؤثری همچون ورقه‌های صاف و یا ورقه‌هایی برش خورده استفاده شوند. فوم ‌های ورقه‌ای با نام فوم پلی ‌اتیلن تخته‌ای نیز شناخته می‌شود. معمولاً برای پوشاندن دیوار‌ها، سقف و… از این مدل از فوم ‌ها استفاده می‌کنند.

 فوم پلی اتیلن کراسلینگ (فوم پلی اتیلن فشرده)

فوم پلی اتیلن کراسلینگ نیز فوم پلی اتیلن فشرده‌ای با ظاهر ورقه‌ایست. رنگ‌بندی متنوع، دوام عالی، خاصیت ضدآب و مقاومت در برابر مواد شوینده، به‌طور قوی در آن وجود دارد.

فوم پلی اتیلن چسبی (فوم پلی اتیلن پشت‌چسب‌دار)

از انواع مختلفی شامل موارد زیر تشکیل می‌شود:

EPDM: فوم EPDM دارای خصوصیت برگشت‌ناپذیری و خاصیت عایقی بسیار خوب است که به طور فراوان در صنعت خودروسازی استفاده می‌شود. این نوع فوم علاوه بر جذب ضربات، به خوبی در پوشش درزها عمل می‌کند.

EVA: فوم EVA با قیمت مناسب و ویژگی‌های متنوعی که دارد، یکی از محصولات محبوب است. این نوع فوم به صورت یک‌رو چسب‌دار یا دو‌رو چسب‌دار تولید می‌شود. با توجه به طول عمر بالا و تنوع محصولات، این فوم در صنایع مختلف به کار می‌رود.

فوم پلی اتیلن متالایز (فوم پلی اتیلن با روکش آلومینیوم یا فوم پلی اتیلن فویل‌دار):

دارای یک لایه روکش آلومینیومی است که به عنوان یک عایق فلزی عمل می‌کند و باعث می‌شود مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشد. این محصول به صورت سفارشی با ابعاد، ضخامت‌ها، طول‌ها و رنگ‌های مختلف تولید می‌شود.

علاوه بر استفاده به عنوان محافظ و ضربه‌گیر، این فوم در عایق‌کاری کف‌های ساختمانی و ساختمان‌سازی، عایق‌کاری زیر سقف‌های سوله، و در صنایع تزیینی و بسته‌بندی نیز کاربرد دارد.

فوم پلی اتیلن میله‌ای

نسبت به فوم پلی اتیلن لوله‌ای بسیار شبیه است؛ به گونه‌ای که برخی اوقات این دو محصول را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. این دو محصول از لحاظ ساختاری تفاوت‌هایی دارند؛ به‌طوری که میله‌ای‌ها به جای توپر بودن مانند لوله‌ها، توخالی هستند. فوم پلی اتیلن میله‌ای با اندازه‌ها و طول‌های متفاوت در بازار موجود است و به صورت شاخه‌ای به فروش می‌رسد. در کل، این محصول در صنایع مختلف مانند ساخت و ساز، تجهیزات شنا، درزگیرها، صنایع مرغ‌داری و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد‌های فوم پلی‌ اتیلن

کاربرد‌های فوم پلی‌ اتیلن

فوم‌ های پلی ‌اتیلن می‌توانند کاربرد‌های مختلفی داشته باشند. کاربرد‌های این مدل از فوم ‌ها را حتماً باید بدانید تا متوجه شوید که در چه جایگاه‌هایی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

عایق‌بندی

اولین مورد مربوط به عایق‌بندی‌ها می‌شود. با استفاده از این فوم‌ ها می‌توانید سقف، دیوار‌ها، زیر پارکت، کف و سقف سوله‌ها را کاملاً عایق‌بندی کنید و به این ترتیب نیز می‌توانید از هدر رفت انری جلوگیری نمایید. مناسب برای عایق بندی لوله های آب و مخازن و کانال های تهویه مناسب است.

فوم‌ های بسته‌ بندی

دسته بعدی مربوط به ساخت فوم‌ های بسته‌بندی می‌شود. با فوم پلی‌ اتیلن می‌توانید فوم‌ هایی را بسازید که در بسته‌بندی‌هایی با حجم‌های بزرگ بسیار کاربرد دارند و به عنوان ضربه گیر در صنایع بسته بندی ( فوم بسته بندی) است.

خانه بازی و مهد کودک

در خانه‌های بازی و مهدکودک‌ها قطعاً دیده‌اید که دیوار‌ها و کف با یک سری از فوم‌ ها پوشیده شده‌اند. این فوم ‌ها می‌توانند از ورود انواع صدمه‌ها به کودکان جلوگیری کند و از سوی دیگر نیز می‌تواند سبب ایجاد یک محیط شاد به واسطه داشتن رنگ‌های شاد شود.

عایق‌ بندی لوله‌ ها

یکی دیگر از کاربرد‌ها مربوط به عایق‌بندی کردن لوله‌ها و مخازن آب و همچنین کانال‌های تهویه هوا می‌شود. این موارد می‌توانند به شکل مؤثری سبب شوند تا لوله‌ها عایق شوند. عایق کاری لوله‌ها می‌تواند از هدر رفتن انرژی، گرما و سرمای مایع داخل لوله‌ها جلوگیری کنند.

تولید انواع تشک

تولید انواع تشک با پلی اتیلن

از انواع فوم پلی ‌اتیلن در تولید تشک‌های تخت، تشک‌های طبی و حتی تشک‌های ورزشی نیز استفاده می‌شود مثل تشک های کشتی و جودو کراسیلنک و ژیمناستیک.

  • تولید کوله پشتی و کلاه ایمنی
  • صنایع تزئینی و دکوراسیون منزل
  • درزبندی درب و پنجره های ساختمان
  • در عایق بندی لوله های پترو شیمی و پالایشگاه ها

مزایای فوم پلی اتیلن کدامند؟

  • عایق صدا
  • عایق رطوبتی
  • عایق حرارتی و برودتی
  • کاربرد راحت و اقتصادی
  • قابلیت انعطاف و ضربه پذیری
  • مقاومت شیمیایی و فیزیکی مناسب
  • قدرت چسبندگی قوی به هر ماده ای
  • حمل آسان و سرویس و نصب سریع
  • کیفیت و دوام به واسطه خاصیت ضد آب و مقاومت شیمیایی
  • راندمان بالا در جذب ارتعاش ، عایق حرارتی و ایزوله صوتی

کلام پایانی

مواردی که در خصوص انواع فوم پلی اتیلن بیان شد، می تواند به شما کمک کند تا این مدل از فوم ها را بهتر بشناسید و با توجه به اطلاعاتی که به دست آورده اید، خرید بهتری را داشته باشید. برای خرید این محصولات حتما به سراغ شرکت ها و کارخانه های معتبری بروید که محصولات مناسبی را به فروش می رسانند. شرکت مهندسی ایران پی یو یکی از بهترین موارد در این زمینه است و می تواند انواع فوم سخت، فوم نرم، فوم پلی اتیلن و… را با بهترین قیمت ها و کیفیت ها به شما عرضه کند.

اشتراک گذاری

مقالات مرتبط

نظرات

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *