بسیاری از شما با کاربردهای فراوان فوم پلی یورتان آشنا هستید اما فقط تعداد کمی با مواد اولیه پلی یورتان پاششی Spray polyurethane raw materials آشنایی دارند. این فوم که با توجه به خواص و نحوه اجرای خود از جایگاه ویژهای در صنایع مختلف برخوردار است از چند پلیمر ساخته شده است که تحت شرایط خاصی با یکدیگر ترکیب میشوند و به سرعت افزایش حجم میدهند. در این مقاله از ایران پی یو قصد داریم تا مواد اولیهای که برای ساخت این فوم استفاده میشود را به شما معرفی کنیم. قبل از آن توضیحات مختصری در مورد این فوم و کاربردهای آن به شما ارائه میدهیم.
با ایران پی یو، به دنیای جدیدی از کیفیت و کارایی در تامین مواد اولیه پلی یورتان و اپوکسی قدم بگذارید. ما با تعهد به ارتقاء سطح دسترسی و ارائه مواد اولیه باکیفیت، همراه مطمئن شما در صنعت خواهیم بود. تجربه، تخصص و قیمتهای رقابتی، ما را از دیگران متمایز میکند. همین حالا محصولات ما را سفارش دهید و تفاوت را در تولیدات خود احساس کنید!
پلی یورتان چیست؟
به پلیمرهایی که دارای پیوند یورتانی هستند، پلی یورتان (PU) گفته میشود. مواد اولیه پلی یورتان پاششی از ایجاد واکنش میان پلیالها و ایزوسیاناتها ساخته میشود. در واقع پلی یورتان یک فوم دوجزئی است که هر دو قسمت آن داخل اسپری یا بشکههای مخصوص قرار دارد. با تکان دادن فوم یا روشن کردن دستگاه تزریق قبل از مصرف، کاتالیزور فعال شده و باعث افزایش حجم فوم و خروج آن از محفظه میشود. این فوم پاششی در عرض چند ثانیه پس از خروج به 20 الی 30 برابر حجم اولیه خود خواهد رسید. پلی یورتان با ساختار به هم چسبیده و مستحکمی که دارد، سطحی نفوذناپذیر را به وجود میآورد.
با کاربردهای فوم پلی یورتان آشنا شوید
با وجود اینکه از این فوم بیشتر به منظور دودبندی، عایقبندی و درزگیری انواع سطوح مختلف استفاده میگردد اما کاربردهای آن به این موارد محدود نمیشود. به طور مثال برای برقراری اصول ایمنی در آتشسوزی و جلوگیری از نشت آتش و دود به سایر قسمتهای ساختمان نیز از این فوم استفاده میشود. قبل از معرفی مواد اولیه پلی یورتان پاششی با برخی دیگر از کاربردهای بیشمار آن آشنا شوید:
- عایقبندی زیر شیروانی، زیر سقف و ایرانیت
- عایقبندی دیوارهای داخلی و خارجی
- عایقکاری سرویس بهداشتی و محلهای مرطوب
- عایقبندی حرارتی و صوتی بین طبقات ساختمان
- عایقبندی بدنه خودروها در صنعت خودروسازی
- ساخت زیره پیو برای کفشهای طبی و راحتی
- کاهش مصرف انرژی در صنعت یخچالسازی
- درزگیری درب، پنجره و انواع چهارچوب
- عایقکاری سولههای بزرگ تولیدی و صنعتی
- عایقبندی صوتی سطوح در استودیوهای ضبط موسیقی
- پوشاندن درزها و شکافهای دیوار
- عایقبندی برای سیم، کابل و لوله
- ایزوله کردن اتاقکهای تمیز و بهداشتی در کارخانجات داروسازی
- آببندی و محافظت از سطوح چوبی
- ثابت کردن اقلام مختلف در دکوراسیون مانند ویترین، قفسهها و…
البته با توجه به خاصیت شکلپذیری این فوم نمیتوان پایانی برای کاربردهای آن در نظر گرفت و با استفاده از خلاقیت بشر میتوان از آن در ساخت انواع و اقسام وسایل مصرفی بهره برد.
همچنین بخوانید: مواد فوم پاششی ( عایق صوتی)
مواد اولیه پلی یورتان پاششی چیست؟
با توجه به اینکه از دستگاههای مخصوصی برای پاشش فوم پلییورتان استفاده میشود، مواد اولیه فوم پلی یورتان پاششی به دو دسته مختلف با خواص و ویژگیهای منحصربهفرد تقسیم میشوند:
عایق سلول باز (OPEN CELL)
منافذ این نوع از پلیمر پلی یورتان کمی باز است به همین دلیل عایق مناسبی برای بخار و رطوبت نیست. همچنین از این فوم بیشتر در فضاهای بسته و برای عایقبندی صوتی استفاده میشود. شایان ذکر است که مقدار کمی مواد شیمیایی در این اسپری به کار رفته به همین دلیل قیمت بسیار مناسبی دارد.
برخی دیگر از ویژگیهای این فوم پاششی عبارت است از:
- وزن مخصوص بشکه ایزوسیانات 250 کیلوگرم
- وزن مخصوص بشکه پلی ال 230 کیلوگرم
- مناسبترین دانسیته 35
عایق سلول بسته (CLOSE CELL)
این نوع از پلیمر پلی یورتان نسبت به عایق سلول باز منافذ بستهتر و ریزتری دارد. این مواد با توجه به ویژگیهای ظاهری خود یکی از بهترین عایقهای مناسب در برابر آب، بخار و رطوبت هستند. مصرف این مواد اولیه پلی یورتان پاششی محدودیت خاصی ندارد و میتوان از آن حتی در محیطهای باز نیز استفاده کرد.
ویژگیهای دیگر این فوم بدین شرح است:
- وزن مخصوص بشکه ایزوسیانات 250 کیلوگرم
- وزن مخصوص بشکه پلی ال 230 کیلوگرم
- مناسبترین دانسیته 35
سخن آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با مواد اولیه پلی یورتان پاششی آشنا کنیم. هر کدام از این مواد خواص منحصربهفرد و کاربرد مختص خود را دارند. مواد اولیه در دو بشکه مجزا قرار میگیرند که به دستگاه تزریق پلی یورتان متصل هستند. برای استفاده از آنها باید با نسبت خاصی با یکدیگر ترکیب شوند.
چند ثانیه پس از تزریق حجم آنها 20 الی 30 برابر میشود و به شکل قالب خود درمیآید. این فوم پس از خشک شدن سطحی بسیار مستحکم و نفوذناپذیر ایجاد میکند به همین دلیل صنایع مختلف بر اساس نیاز خود از این فوم استفاده میکنند. مواد اولیه پلی یورتان و اپوکسی با یکدیگر تشابهات و تفاوتهای بسیاری دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به مقاله تفاوت اصلی اپوکسی و پلی یورتان در چیست؟! در ایران پیو مراجعه کنید.