لوگو

آخرین پست ها

دسته بندی ها

Table of Contents

روش تولید پلی یورتان

چگونگی و روش تولید پلی یورتان به زبان ساده

Table of Contents

روش تولید پلی یورتان (Polyurethane production method) می تواند برای کسانی که از این موضوع دانش کمی دارند، موضوع جالبی به نظر برسد. به همین خاطر نیز در طول این مطلب سعی کرده ایم تا بیشترین اطلاعات را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم و شما را هرچه بهتر و بیشتر با روش های مربوط به تولید کردن پلی یورتان ها آشنا کنیم.

روش تولید پلی یورتان

روش تولید پلی یورتان

بررسی کردن روش تولید پلی یورتان می تواند به شما کمک زیادی کند. تولید کردن پلی یورتان ها را در سه مرحله مشخص و واحد می توانیم داشته باشیم. یک سری از کارها در هر کدام از این مراحل انجام می شود و به همین دلیل نیز گفته می شود که باید هر سه مرحله به صورت دقیق و کامل اجرا شوند تا بتوانید پلی یورتان مناسبی را در انتها داشته باشید.

تولید پلی یورتان

در واقع پلی یورتان از ترکیب شیمیایی دو کامپوننت اولیه به همراه یک عامل خارجی با دمای جوش بسیار پایین (مانند CO2 یا پنتان) بوجود می آید. کامپوننت های اولیه در فاز مایع بوده و از مونورهایی از گروه ایزوسانات و گروه هیدروکسیل (با اتم فعال هیدروژن) یا پلی یول تشکیل شده اند. هنگامی که کاموپوننت ها با هم ترکیب می شوند، کفی را تولید می کنند که به سرعت حجیم شده و پس از مدتی سفت و صلب می گردد.

ROH + R’NCO → ROC(O)N(H)R’

دو کامپوننت اصلی مستقیما با هم واکنش شیمیایی داده و یک ماتریس پلیمری از جنس پلی یورتان تشکیل میدهند. حرارت آزاد شده از واکنش کامپوننت ها، عامل خارجی را تبخیر می کند که بخار حبس شده آن باعث می شود ماتریس پلیمری به شکل فوم درآید.  متعاقبا، چگالی فوم تولید شده، تابعی از مقدار عامل خارجی است به ترکیب اضافه می شود. ترکیب شیمیایی فوم تولیدی را نیز می توان با اضافه کردن افزودنی های دیگر تغییر داد تا به خواص مطلوب دست یافت.

پس از شکل گیری و در زمان سفت شدن، سطح فوم همچنان خاصیت چسبندگی خود را حفظ می کند. با استفاده از این خاصیت می توان پوشش های آلومینیومی یا پوشش های دیگر را به صورت دائمی به فوم چسباند. در تولید صنعتی، از کاتالیزور نیز در پروسه استفاده می شود تا واکنش را سرعت بخشد. کاتالیزورها می توانند از ترکیبات آمین یا ترکیبات فلزات آلی باشند.

تولید ساندویچ پنل

پنل های پلی یورتان، به صورت پیوسته کف ناشی از واکنش به روی نوارنقاله صفحات ساندویچ پنل ریخته شده و به خاطر خاصیت چسبندگی فوم گرم تازه تولید شده، صفحات کاملا به فوم پلی یورتان می چسبند. صفحات ساندویچ پنل می توانند از جنس ورق آلومینیومی، صفحات کامپوزیتی و معدنی باشند.

برای تولید بلوک های پلی یورتان، فوم حاصل از واکنش به درون قالب مورد نظر ریخته می شود و پس از سفت شدن، روی آن به شکل بلوک دلخواه بریده می شود.

 تولید پلی یورتان تزریقی

 تولید پلی یورتان تزریقی

کامپوننت های اولیه ماده، در دو مخزن جدا تحت دما و فشار مشخص نگهداری می شوند. هر کامپوننت از قسمت گرمادهنده مخصوص خود عبور می کند و هردو در گان به هم می رسند و شروع به واکنش می کنند. در حین واکنش، گان ترکیب شیمیایی حاصل را با فشار به درون محفظه ای که قرار است عایق شود، می پاشد.

همچنین عایق پلی یورتان را می توان در محل اسپری نمود. برای این کار، باید سطحی که پلی یورتان روی آن اسپری می شود کاملا تمیز، یکنواخت و خشک باشد. می توان پاشش را در چندین پاس انجام داد تا به ضخامت دلخواه دست یافت.

واکنش های پلیمری

واکنش های پلیمری می توانند اولین مرحله از تولید پلی یورتان باشند. مواد اولیه ای که قرار است با یکدیگر وارد واکنش شوند را در این مرحله به شکل مایع و در مخزن های بزرگ فولادی نگهداری میکنند. وجود همزن در این مخازن سبب میشود تا مواد اولیه به صورت سیال باقی بمانند. نسبت مواد واکنش دهنده با هم میتواند سبب تولید انواع مواد مختلف شود. به همین دلیل نیز این نسبت را به دقت چک می کنند. پلی ال به ایزوسیانات ها دارای نسبت 2:1 می باشد.

زمانی که می خواهیم تا واکنش دهنده ها را به لوله ها انتقال دهیم، این کار را از طریق مبدل حرارتی انجام می دهیم. مبدل معمولا میتواند دما را بر روی سطح واکنش تنظیم کند. از سوی دیگر نیز در قسمت داخلی لوله ها، واکنش پلیمر سازی رخ میدهد. زمانی که مایعات پلیمرسازی شده به انتهای لوله ها میرسند، پلی یورتان از قبل شکل گرفته است. در انتهای لوله ها نیز یک سری به جهت توزیع کردن پلیمرها وجود دارد.

روش تولید پلی یورتان

پردازش

مرحله دوم با نام مرحله پردازش شناخته میشود. در این مرحله سر توزیع کننده پلیمری را به خط پردازش متصل می کنند. معمولا از این کار برای تولید کردن انواع عایق فوم پلی یورتانی سفت و محکم لازم است که در همان آغاز خطوط فراوری، رول های کاغذ را پخت کنیم.

زمانی که کاغذ از قسمت زیرین عبور می کند، پلی یورتان را بر روی آن می دمند. در حین توزیع شدن پلیمر، دی اکسید کردن را با آن مخلوط می کنند. این کار سبب انبساط آن می شود. زمانی که واکنش های انبساطی شروع می شود، یک لایه رویی نیز بر روی کاغذ قرار می گیرد. در پایان کار نیز عایق کفی را با اره های اتوماتیک به اندازه طول های مورد نظر برش می دهند.

کنترل کیفیت

مرحله سوم در روش تولید پلی یورتان مربوط به کنترل کیفیت می شود. به منظور پیدا کردن اطمینان از کیفیت محصول نهایی که تولید شده است، معمولا کیفیت محصولات در تمامی مراحل چک می شود و همین موضوع می تواند سبب شود تا این بازرسی ها و بررسی ها در نهایت محصولات مناسبی را به شما عرضه کنند. معمولا ویژگی های مختلف فیزیکی و شیمیایی محصول مورد نظر از هر لحاظ بررسی می شود. برای اطمینان از کیفیت مواد پلی یورتان، تولید کنندگان محصول را در تمام مراحل تولید کنترل می کنند.

روش تولید پلی یورتان

کلام پایانی

آشنایی با روش تولید پلی یورتان سبب می شود که بدانیم این محصول چگونه به وجود می آید و در چه زمینه هایی می تواند کاربرد داشته باشد. زمانی که با این موارد آشنایی لازم و کافی را پیدا کنیم، امکان استفاده راحت تر از محصولات را نیز خواهیم داشت.

برای تهیه انواع مواد اولیه پلی یورتان و یا پلی یورتان های آماده بهتر است به سراغ کارخانه ها و شرکت هایی بروید که هم از بابت محصول اولیه و هم از بابت کیفیت و قیمت عرضه شده توسط آن ها اطمینان دارید. شرکت مهندسی ایران پی یو یکی از بهترین گزینه ها در این زمینه می باشد و به همین دلیل نیز توصیه می کنیم تا حتما از محصولات این شرکت استفاده کنید.

اشتراک گذاری

مقالات مرتبط

نظرات

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *